window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments)}; gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-1018990895'); gtag('config', 'G-CSQEDNSSBX',{'send_page_view': false, 'anonymize_ip': true});

Een verlovingsring dragen na de bruiloft?

VERLOVINGSRINGEN tijdschrift

Er zijn geen resultaten gevonden voor de filtering!

Verlobungsring-nach-der-Hochzeit-Paar

De meeste vrouwen vragen zich kort voor hun grote dag af of ze hun Verlovingsring na de bruiloft. En zo ja, aan welke hand en om welke vinger? Of is het beter om hem af te doen? Er zijn veel individuele opties, beslis zelf.

Na het huwelijk wordt de verlovingsring meestal aan dezelfde vinger gedragen als de trouwring, traditioneel onder de trouwring. In sommige culturen wordt de verlovingsring ook aan een andere vinger gedragen of zelfs aan een ketting om de hals gehangen. De precieze praktijk kan variëren afhankelijk van individuele voorkeuren en culturele tradities. In veel gevallen bewaren mensen hun verlovingsring als herinnering aan hun verloving en blijven ze hem samen met hun trouwring dragen.

Waardevolle herinnering

De verlovingsring is waarschijnlijk een van de meest waardevolle sieraden die een vrouw bezit. Dat komt omdat het de eerste stap naar een toekomst samen symboliseert en van sentimentele waarde is, ongeacht de diamanten en het materiaal. Het is dan ook geen wonder dat het met trots en vertrouwen wordt gepresenteerd tot aan de bruiloft. Veel vrouwen vragen zich echter af wat er na de bruiloft met de prachtige ring moet gebeuren.

Verlovingsring voor de bruiloft

Waar draag je hem na de bruiloft?

Tijdens de verlovingsperiode in Duitsland hoort de verlovingsring traditioneel aan de ringvinger van de linkerhand. De ringvinger aan de rechterhand is namelijk gereserveerd voor de trouwring. De trouwring aan de rechterhand symboliseert namelijk het "wettelijke" huwelijk. In de oudheid geloofde men ook dat de linker ringvinger met het hart verbonden was door een ader, de zogenaamde "ader van amoris". Hoewel dit romantische idee al lang is weerlegd, hebben veel culturen de symboliek van de ader van de liefde overgenomen. De linker ringvinger ligt echter dichter bij het hart en daarom wordt gezegd dat de aanzoekring aan de linkerkant de liefde symboliseert.

Vroeger kon je aan de hand zien of een koppel ging trouwen of al getrouwd was, maar dat is nu niet meer het geval. Te veel verschillende culturen en tradities, en dus ook manieren om de ring te dragen, zijn nu gemengd en geïntegreerd in Duitsland. Hoe je de trouwring wilt dragen en aan welke hand, is ook een individuele beslissing geworden. Weet je het nog niet zeker? Dan kunnen de volgende opties je inspiratie geven.

Combineren is de trend

Als je je aanzoeksring aan wilt houden na het jawoord, kun je hem combineren met de trouwring als trouwring. In feite gaat de huidige trend ook die kant op. De ringen worden dan memoires of allianties genoemd. Deze manier van het dragen van de ring aan de rechterhand is ingeburgerd in Duitsland. De combinatie van de trouwring met een solitaire ring ziet er bijzonder elegant uit.

Le Missio 0,41 ct.

Tip: Als je al weet dat je je trouwring ook na de geloften zult blijven combineren met je trouwring, dan moet je bij het kopen op zoek gaan naar bijpassende ontwerpen.

Het vertrouwde blijft links, het nieuwe wordt rechts toegevoegd

Een ander alternatief, dat ook erg populair is bij bruiden, is om de aanzoeksring na het huwelijk aan de linkerringvinger te houden en de trouwring aan de rechterringvinger te dragen. Omdat de verlovingsperiode meestal een jaar duurt, raken veel vrouwen gewend aan hun dagelijkse metgezel en willen ze hem begrijpelijkerwijs niet meer afdoen. Deze optie is ook een optie als beide sieraden op zichzelf heel mooi zijn, maar te verschillend van ontwerp en niet samen aan één vinger zouden passen.

Geef een nieuwe betekenis

Het aanzoek is vaak een intense herinnering en er wordt een emotionele en zeer sterke band gecreëerd met het speciale sieraad, daarom wordt de ring voor het aanzoek bij sommigen zelfs als trouwring gebruikt. Tijdens de huwelijksceremonie kan dan een mooi moment ontstaan: De bruidegom schuift de originele aanzoeksring van de bruid van de linker- naar de rechterringvinger, als symbool voor het nieuwe hoofdstuk in het leven van het koppel. Er is ook een financieel voordeel: als je op je budget wilt letten, hoef je niet af te zien van een exclusieve ring omdat je er maar één koopt in plaats van twee. Sommige koppels verloven zich zonder de intentie om te trouwen. De verlovingsring wordt daarom vaak van bij het begin voorgesteld als een teken van een intieme band zonder huwelijkslicentie.

Verlovingsringen nu online kopen

Ontdek klassieke, eenvoudige en gebogen verlovingsringen Verlovingsringen

Laat praktische redenen beslissen

Het is echter niet ongewoon dat vrouwen zich laten leiden door puur praktische redenen. Als ze bijvoorbeeld linkshandig is, voelen ringen waarschijnlijk beter voor haar aan de rechterkant. Of misschien draagt ze haar sieraden gewoon uit gewoonte aan één kant. Sommige bruiden geven de voorkeur aan de wijs- of middelvinger. Anderen houden helemaal niet van sieraden aan hun vinger. In dat geval is een ketting met de ring een optie. Soms verandert de ringmaat na verloop van tijd. Vooral als het sieraad gegraveerd is, is het niet meer eenvoudig om de ringmaat te vergroten of te verkleinen, dus moet de vinger gewoon veranderd worden. Vaak is het voldoende om op dit punt gewoon van kant te wisselen.

Afvallen na de bruiloft?

Veel vrouwen dragen de trouwring pas na de bruiloft en doen de aanzoeksring af. Als het alleen de ene ring zou moeten zijn, zou het de andere zijn.

Als het er maar één moet zijn

Sommigen vinden het gewoon eenvoudiger of comfortabeler om maar één ring te dragen. De verlovingsring wordt dan voor of na de huwelijksceremonie afgedaan. Sommigen stellen het afdoen van de aanzoeksring zelfs uit tot de huwelijksreis. Maar wat gebeurt er met het mooie sieraad?

Bewaar het voor speciale gelegenheden

Omdat de aanzoeksring vaak een nobele indruk maakt, is het de moeite waard om hem voor speciale gelegenheden uit het juwelendoosje te halen. Dit moment gaat vaak gepaard met gevoelens van geluk, omdat de herinnering aan het aanzoek en de verloving aanwezig is.

Doorgeven als erfstuk

Het is niet ongewoon dat het sieraad dat als verlovingsgeschenk wordt gegeven, van generatie op generatie wordt doorgegeven. In de meeste gevallen ontvangt de mannelijke nakomeling het sieraad en krijgt de aanzoeksring een speciaal tintje omdat de toekomstige bruid in de familie wordt opgenomen wanneer het erfstuk wordt gepresenteerd.

Bewaren als aandenken

Elke ring kan ook worden bewaard in een mooi ringendoosje naast de trouwfoto's als aandenken. 3D-fotolijsten bieden ook de mogelijkheid om de ring in een foto te integreren.

Individuele keuze zonder grenzen

Zoals je ziet: Wat je na de bruiloft met je verlovingsring doet, is uiteindelijk aan jou. Er zijn geen regels, maar er zijn ook geen grenzen aan traditionele, regionale, culturele, individuele of puur praktische draagopties. Want uiteindelijk symboliseren zowel de verlovingsring als de trouwring hetzelfde: de eindeloze liefde van twee mensen.


 

Terug naar het kennisgedeelte voor Verlovingsringen

Wij helpen je met je verloving
FAQ's Verloving

Solitaire ring