window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments)}; gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-1018990895'); gtag('config', 'G-CSQEDNSSBX',{'send_page_view': false, 'anonymize_ip': true});

Spanringen met zirkonia of diamant

Gepolijste ringen in spanning look
In Witgoud, platina, zilver, Geelgoud en roségoud!
Met gratis verzending ✓ Koffertje ✓ Graveren ♥

Spanringen zijn een zeer speciale ringvorm. In een spanring wordt een steen uitsluitend door de ringband vastgehouden. De steen staat dus onder spanning en wordt door het goud op zijn plaats gehouden. De firma Niessing is de toonaangevende fabrikant van dit soort ringen van hoge kwaliteit. Deze juwelenfabrikant wordt beschouwd als de premium fabrikant van premium spanningsringen. Niessing is ook een van de weinige bedrijven die ringen kan maken waarvan de stenen alleen door de staaf worden vastgehouden. In veel gevallen vallen de stenen, b.v. diamanten, uit de rail. Het vereist de hoogste smeedvaardigheid en bijzonder hoogwaardige stenen om deze kwaliteit te bereiken. Echt goud Spanringen is helaas erg duur en zelden betaalbaar. Daarom hebben wij bij BREEDIA alleen Spanringen in tension ring design op voorraad. Hier wordt de edelsteen op zijn plaats gehouden door de ringrail en de zetting.

1. Eenvoudig en elegant, maar toch een klassieker: de spanring

De spanring als verlovingsring is een echte klassieker geworden - vaak gevraagd, tijdloos en draagbaar voor elke gelegenheid. Spanringen wordt herkend als Verlovingsringen en valt toch niet te veel op. Een must voor iedereen die geen solitaire ring als verlovingsring wil.

2. De instelling van spanningsringen

In een spanring wordt de diamant vlak in de ringband gezet. De zetter zorgt ervoor dat de steen niet aan de zijkant uitsteekt en dat hij gelijk ligt met het oppervlak. De steen steekt niet uit. De diamant is veilig beschermd tegen schokken of stoten in een spanring. Voor de zetter is Spanringen altijd een uitdaging, omdat eerst een kanaal moet worden uitgefreesd in de zijkant van de zetting onder het metaal. De steen mag niet te los in het metaal zitten, anders kan hij er later uitvallen. Aangezien Spanringen alleen door ervaren zetters kan worden "gezet", is Spanringen relatief duurder dan solitaire ringen.

3. Waarom is het beter om een spanring te kopen als verlovingsring? koop en niet een solitaire ring?

Spanringen spanringen hebben het voordeel dat de stenen plat worden gezet. Dit betekent dat de steen niet kan blijven haken aan stof of randen. De steen is veel meer beschermd en daardoor niet blootgesteld aan zoveel invloeden van buitenaf. Dit draagt bij tot de levensduur van uw verlovingsring. Bij een solitaire ring daarentegen is krassen of scheuren mogelijk. Gelieve dit altijd in overweging te nemen alvorens een aankoop te doen.

4. Spanringen van platina met diamant vanaf 729 €

Afhankelijk van de legering kunnen diamanten verschillend gezet worden in een ringzetting. De diamant kan bijvoorbeeld veel harder worden gezet in een platina spanring dan in een Witgoud of zilveren spanring. Platina is dus een bijzonder geschikt metaal voor Spanringen. Het is het veiligste materiaal voor uw ring. Het is het veiligste materiaal voor uw verlovingsring.

Nuttige verzorgingstips voor Spanringen

  • Reinig uw ring alleen in een ultrasoon bad. U kunt de steen ook reinigen met een tandenborstel en lichte druk.
  • Gebruik geen zepen of logen voor het schoonmaken.
  • Controleer of de steen goed op zijn plaats zit met een pincet en met een "klikker-gehoortest".
  • Laat uw witgouden spanring opnieuw rhodineren door de goudsmid.

5. Spanringen in Witgoud, Geelgoud en Roségoud met diamant al vanaf 500 €

Tijdloze klassiekers, zoals Spanringen gemaakt van Witgoud met een 0,1 ct. Tijdloze klassiekers, zoals Witgoud van met een diamant van 0,1 ct., vindt u al vanaf 500 € bij BREEDIA. is een prachtig, helder glanzend metaal - ideaal voor een verlovingsring en onverslaanbaar in prijs.

6. Goedkoop zilver Spanringen van 250 - 500 €

In onze rubriek "Goedkope Spanringen" vindt u ringen van 925 sterling zilver met diamant of Swarovski cubic zirconia. Ook deze prachtige Spanringen zijn 100% made in Germany in onze eigen manufactuur. De kwaliteit van zilveren ringen is ook zeer goed - maar de hardheid is niet te vergelijken met Witgoud of platina. 

Te gewoon? Ontdek meer stijlen! Verlovingsringen