window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments)}; gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-1018990895'); gtag('config', 'G-CSQEDNSSBX',{'send_page_view': false, 'anonymize_ip': true});
Solitaire ringen: klassieke aanzoeksringen Banner

Solitaire ringen: klassieke aanzoeksringen

Koop klassieke solitaire ringen met diamant of cubic zirconia online bij BREEDIA!
Elke ring is aanpasbaar, ontdek onze klassiekers!
Met gratis verzending, gravure & etui

Wat is een solitaire ring?

Alleen bij BREEDIA juweliers: verlovingsringen van hoge kwaliteit in zilver, Witgoud, platina of Roségoud. Ontdek onze prachtige collectie verlovingsringen voor uw unieke dag. Classic Verlovingsringen - 100% Made in Germany from our own manufactory: Alle Verlovingsringen worden met de hand gemaakt door meester-goudsmeden in de juwelenhoofdstad Pforzheim! Alle klassieke Verlovingsringen ringen in deze categorie kunnen heel goed gecombineerd worden met een trouwring.

De klassiekers onder de aanzoeksringen zijn de solitairen. Bij een solitaire bevindt de steen zich altijd in het midden van de ring - meestal een ronde briljantgeslepen diamant. Het is verantwoordelijk voor de betoverende schittering die de harten van vrouwen sneller doet kloppen. Hij wordt op zijn plaats gehouden door kleine metalen pennetjes, de zogenaamde lobben. De juwelier snijdt kleine uitsparingen in de studs waarin de steen wordt gezet.

Witgoud is een van de meest populaire legeringen voor solitaire ringen en niet zonder reden. De lichte zilverkleur en de witte briljantgeslepen diamant vormen een perfecte combinatie. De goudsmid kan verschillende zettingstechnieken gebruiken om de diamant zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. De meest populaire varianten zijn solitaire ringen gemaakt van Witgoud met 6 klauwen, zoals het ringmodel The One.

solita-rringe-abbildung

 

Voordelen van solitaire ringen

» Diamond is het middelpunt van de aandacht

» Kan gemakkelijk gecombineerd worden met trouwringen

» Verschillende steengroottes en kwaliteiten mogelijk 

Nadelen van solitaire ringen:

» Gevaar voor vastlopen

 

Welke instelling moet ik kiezen?

De klassieke solitaire heeft een zetting met 6 klauwen (6 fijne knopjes die de steen vasthouden). Het aantal klauwen kan echter variëren in solitaire ringen. In de afgelopen decennia zijn er vele duizenden creaties gemaakt met drie, vier, zes of meer klauwen. Klauwen zijn niet alleen functioneel en houden de steen vast, maar dragen ook bij tot het ontwerp van de ring. In een solitaire ring met zes klauwen is de diamant meer verborgen door de zetting wanneer men hem van opzij bekijkt. De steen is minder goed zichtbaar in het zijprofiel. Varianten met vier klauwen bieden een beter zicht op de fonkelende diamant. Vier klauwen hebben dus het voordeel dat minder Edelmetaal de steen bedekt en dus in geval van twijfel de steen wat meer laat fonkelen. Puur technisch gezien zijn 6 klauwen logischerwijs functioneler(veiliger), dus maar 4 klauwen. Als u geen risico's wilt nemen, moet u altijd 6 klauwen kiezen.

Klanten vragen vaak: Wat zijn de verschillen tussen 4 en 6 prong zettingen?

 

Zwei Solitär Ringe mit 4er und 6er Krappenfassung

Bij het kiezen van een setting moet ook rekening worden gehouden met Edelmetaal. Diamanten kunnen bijvoorbeeld veel harder worden gezet in platina ringen dan in zilveren of witgouden ringen. Gelieve hiermee rekening te houden bij uw aankoop. Het is niet zonder reden dat platina de hardste en duurste Edelmetaal is.

Solitaire ringen met een bezelzetting zijn ook bijzonder populair. In deze zetting zijn de bovenste facetten van de briljantgeslepen diamant gevat in een metaal. Dit wordt een bezel genoemd. Hoewel de bezelzetting een optimale bescherming biedt tegen stoten, is deze wat minder populair vanwege de vorm (de steen is minder zichtbaar).

De perfecte pre-hoop ring

Verlovingsringen met een steen in de griffen zetting zijn voorbestemd om samen met een trouwring te worden gedragen.

Solitärring als Vorsteckring mit Ehering an Hand

Onderhoudsinstructies voor solitaire ringen

  • Reinig uw ring alleen in een ultrasoon bad; u kunt de steen ook reinigen met een tandenborstel en lichte druk
  • Gebruik geen zepen of alkalische oplossingen voor het reinigen
  • Controleer of de steen goed vastzit met een pincet
  • Laat uw witgouden solitaire ring regelmatig rhodineren door een goudsmid

 

Te klassiek? Ontdek hier andere stijlen! Verlovingsringen