» Naar de winkel

Zoeken op...
TOP
De perfecte dag

Bloemen decoratie voor de bruiloft

bloemen decoratie voor bruiloft

Bloemen spelen al eeuwenlang een belangrijke rol bij bruiloften en sieren bijna elk aspect van de grote dag – van de locatie tot de kleding en de bruidstaart. Het is echter begrijpelijk dat de verscheidenheid aan opties overweldigend kan zijn bij het kiezen van de juiste decoraties. Daarom hebben we vijf ideeën voor bloemdecoraties op een rijtje gezet als leidraad.

Het vinden van de mooiste bloemdecoraties voor de bruiloft

Het bruidsboeket is het belangrijkste arrangement en moet zorgvuldig gekozen worden, want het is het meest gefotografeerde bloemenelement van de bruiloft. Een bloemenkrans of haarversiering voor de bruid is ook een populaire optie, evenals boeketten voor de bruidsmeisjes. Een tossboeket voor de receptie kan bestaan uit de tafeldecoratie van een bruidsmeisje of gemaakt worden als een kleinere versie van het bruidsboeket. Een boeket voor het trouwbloemenmeisje en boutonnières voor de bruidegom en andere belangrijke leden van het huwelijksfeest zijn andere mogelijke arrangementen.

Met een bijna eindeloze verscheidenheid aan bloemsoorten zijn er geen grenzen aan de creativiteit als het gaat om vormgeving. Bij de keuze van de geschikte decoratie spelen echter ook factoren als het kleurenschema en je favoriete tafel bloemen een belangrijke rol en kunnen de beslissing nog ingewikkelder maken. Bovendien moet je de kosten voor de bloemist en de decoratie niet vergeten. Het is belangrijk om stevig te budgetteren voor je trouwbloemen en hiervoor ongeveer 10-15 procent van je trouwbudget uit te trekken. Als je trouwboog bruiloftbloemen als hoofddecoratie gebruikt, kun je iets meer begroten. Veel bruidsparen hebben graag trouwbloemen decoratie in elke kamer, maar het is mogelijk om arrangementen van de ene naar de andere kamer te hergebruiken om kosten en afval te besparen. Een idee is bijvoorbeeld om bruiloftbloemen van de ceremonie te hergebruiken voor de receptie, of een welkomstarrangement van de ceremonie te hergebruiken op de bar, of stukken van het ceremoniealtaar te gebruiken in een salon of op de hoofdtafel.

Bruidsboeket en bruid

Decoratie: Wat is de bloemen decoratie voor de bruiloft?

Bloemstuk voor het bruidsboeket, bloemenbogen, trouwboog, tafel, stoelversiering, op kerkbanken, tafelstukken en bloemenmuren – welke bloemen decoratie voor de bruiloft is goed? Bloemenbogen kunnen in allerlei stijlen en kleuren worden ontworpen en zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Bruiloftbloemen op de kerkbanken kunnen een romantische sfeer scheppen en moeten qua kleur afgestemd zijn op het thema van de bruiloft. Tafeldecoraties moeten zorgvuldig worden gekozen om op te vallen, terwijl ze niet te groot zijn. Een bloemenwand daarentegen is een opvallende manier om de natuur naar binnen te halen en kan overal geplaatst worden. Hij kan worden ontworpen met kleuren en soorten bloemen decoratie voor de bruiloft en biedt een geweldige achtergrond voor foto’s.

Het budget voor bruiloftbloemen kan gericht worden op die arrangementen die het vaakst gefotografeerd zullen worden en waar de gasten het dichtst bij zullen zitten. Het is ook mogelijk om andere elementen zoals kruiden of milieuvriendelijke confetti als alternatief te gebruiken. Bij de keuze moet rekening worden gehouden met de grootte en de geur van de trouwbloemen. De loungehoek kan met of zonder bruiloftbloemen worden versierd, afhankelijk van smaak en budget.

Paar onder een huwelijksboog - bloemen decoratie

Bloemdecoratie – Welke bloemen voor huwelijk?

Ongeacht of jij en je toekomstige echtgenoot boven alles van tafel bruiloftbloemen houden, of dat dit de eerste keer is dat je ze overweegt als onderdeel van de huwelijksplanning, zul je waarschijnlijk veel horen over de seizoensgebondenheid van trouwboog trouwbloemen. Hoewel de meeste soorten bloemen het hele jaar door verkrijgbaar zijn (met zorgvuldige planning en tegen een gepaste hoge prijs), krijg je bloemen op hun best als je werkt met bruiloftbloemen die in het seizoen zijn. “Het beste” betekent echter niet per se goedkoper. Hoewel de termen “seizoensgebonden” en “goedkoop” synoniem zijn geworden in de wereld van trouwboog bloemen decoratie, is het tijd om deze misvatting uit de wereld te helpen. Seizoensbloemen zijn niet goedkoper. Seizoensbloemen betekenen dat je deze trouwbloemen in hun beste staat ontvangt. Als je bloemen buiten het seizoen koopt, zijn ze soms een stuk duurder dan wanneer je ze tijdens het eigenlijke seizoen koopt. Seizoensbloemen zijn echter niet altijd goedkoper, maar bieden meer waar voor je geld.

Als we echter bloemen decoratie uit de regio kopen, besparen we de transportkosten en de tijd van snijden tot vaas. Een bloem die rechtstreeks van de boerderij in een emmer wordt gesneden en in water naar je toe komt, zal langer meegaan en er verser uitzien dan een bloem die in een eerder stadium wordt gesneden en koud verpakt om de wereld rond te reizen, door de douane te gaan en naar de groothandel te worden gebracht voordat ze in kratten door het land wordt vervoerd.

Bruid met bloemen decoratie

Bruidsboeket of stoelversiering: Zelf bruiloftbloemen versieren?

De lente is een ideale tijd van het jaar voor bruiloften met bloemen decoratie, omdat er veel mooie bruiloftbloemen beschikbaar zijn, zoals narcissen, tulpen, seringen en lelietjes-van-dalen. Bloeiende takken en struiken kunnen worden gebruikt voor structuur, hoogte en kleuraccenten, terwijl platte erwten textuur en beweging toevoegen. Narcissen en tulpen staan voor liefde, en lelietjes-van-dalen zijn een populaire keuze voor bruidsboeketten. Sering is een geurige bloem die maar kort verkrijgbaar is. Pioenroos heeft een korte bloeiperiode, maar is een mooie bloem voor het voorjaar. Pieris Japonica is een groenblijvende struik met kleurrijke Bruidsboeket of stoelversiering bloemen in het voorjaar. De iris is een veelzijdige bloem die in vele kleuren voorkomt. In de zomer bloeien tuinrozen, die qua vorm en bloemblaadjes verschillen van gewone rozen. Hortensia’s zijn een populaire keuze voor trouwbloemen in de zomer, maar zijn waterminnend en niet geschikt voor zonnige ceremonies. Clematis is een klimplant met boterbloemvormige bloemen decoratie die gebruikt kan worden voor een hangende look of voor de basis van een boeket.

Vingerhoedskruid heeft hoge stelen met klokvormige tafel bloemen decoratie in gedurfde kleuren. Scabiosa in klassieke of onverwachte tinten zijn bijzonder geschikt voor arrangementen en voegen beweging en textuur toe aan elk boeket. Zonnebloemen en zinnia’s passen goed in casual of rustieke bruiloften. Vruchtdragende takken zijn geschikt voor boeketten, boutonnières of middenstukken. In de herfst zijn dahlia’s, Japanse anemonen en bladgroen, vooral nandina, amaranthus, bitterzoete wingerd, celosia, esdoorn rank en diverse grassen, goede keuzes voor bruidsarrangementen.

Bloemen decoratie op de binnenplaats

Bloemist: Moet je de bloemen decoratie voor de bruiloft zelf regelen?

Welke bloemen voor huwelijk? Bij het plannen van een bruiloft kan het kiezen van bruiloft bloemen een stressvolle aangelegenheid zijn, vooral omdat de keuzes bijna eindeloos zijn. Gelukkig kunnen professionele bruidsbloemisten je helpen de beste tafel bruiloftbloemen te kiezen en je ook andere voordelen bieden. Een bloemist kan tijd besparen door te zorgen voor de boeketten, decoraties en plaatsing van de trouwbloemen. Ze hebben ook de deskundigheid om te helpen de juiste bruiloft bloemen te kiezen en je droombruiloft te verwezenlijken. Last but not least kunnen ze je ook helpen besparen op het trouwbudget. Vergeleken met zelfgemaakte bloemstukken kun je met een bloemist eigenlijk meer geld besparen.

bloemenarrangement

Zelfgemaakte trouwbloemen daarentegen zijn kostenbesparend omdat je kunt besparen op de kosten van een bloemist. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je van een professional geen persoonlijke service krijgt. Als je kiest voor doe-het-zelf trouwbloemen, kun je lokale bloemisten steunen en zelf de kleuren en soorten kiezen. Het kan ook een leuke bezigheid zijn om met vrienden en familie bloemstukken te maken. Een nadeel is echter dat bruiloftbloemen een delicaat product zijn en een goede timing cruciaal is. Je moet bedenken hoeveel tijd je hebt om de bruiloftbloemen te maken en of het de moeite waard is om die tijd te investeren.


Afbeelding bronnen:
Omslagfoto | © satit – stock.adobe.com
Bruidsboeket | © Alexej – stock.adobe.com
Paar onder trouwboog | © VlaDee – stock.adobe.com
Bruid met bloemenkrans | © Christian Gehrt Photography
Bloemen decoratie op de binnenplaats | © myronovychoksana – stock.adobe.com
Bloemenarrangement | © Claudia Marx – stock.adobe.com

«

»