» Naar de winkel

Zoeken op...
TOP
De perfecte dag

Goedkoop trouwen

Een ring van bloemen is opgespeld

Trouwjurk, trouwlocatie, catering, fotograaf, trouwringen en diverse leveranciers voor een fee…. We zullen niet tegen u liegen, de voorbereiding van een belangrijke gebeurtenis als een bruiloft kan een niet te verwaarlozen financiële investering vergen, maar niet altijd! Wist je dat er kleine geheimen en trucs zijn die je kunnen helpen om je trouwbudget zo goed mogelijk te houden? Zo kun je goedkoop low budget trouwen!

Goedkoop trouwen – dit is hoe het werkt

Je bent pas verloofd met een leuke verlovingsring en hebt duizenden vragen over je aanstaande bruiloft, de kosten en je budget? Om rustig en zonder stress aan je huwelijksvoorbereidingen te beginnen, is het maken van een huwelijksbegroting de belangrijkste stap die je niet mag missen. Onthoud dat er geen goed of fout antwoord is als het gaat om het trouwbudget. Elk paar en elk verhaal is bijzonder. Daarom is het logisch dat het budget van elk bruidspaar binnen een vrij grote bandbreedte varieert.

Hoeveel je uitgeeft aan de bruiloft hangt natuurlijk af van bepaalde organisatorische beslissingen, het soort bruiloft dat je wilt vieren, de financiële mogelijkheden en de prioriteiten van het betreffende bruidspaar. Vandaag willen we in dit artikel ideeën met je delen over hoe je kunt besparen op kleine en grote budgetartikelen, van het bruidsboeket tot de locatie. Tot slot beantwoorden we de vraag: Hoeveel kost trouwen?

Bruidspaar, ringen en geld

Een low budget bruiloft plannen: wanneer goedkoop trouwen?

Wist je dat sommige dagen en data “duurder” zijn dan andere? Je kunt tot 30 % besparen door een “ongewone” trouwdatum of een impopulaire tijd van het jaar (bijvoorbeeld de winter) te kiezen. Vermijd werkdagen als vrijdag, zaterdag en zondag, evenals feestdagen en de dagen vlak voor een feestdag. Als je een goedkope trouwfeest wilt organiseren, plan dan een trouwdag buiten het seizoen: als je bijvoorbeeld in november of februari trouwt, kun je zelfs voor de doorgaans zeer populaire en dure zaken als catering en de populairste locaties een goede prijs krijgen.

Goedkoop Locatie

Een andere manier om geld te besparen is om ook bij het kiezen van een locatie je budget te beperken. Het kiezen van een midweekse datum en het vooraf schrappen van weekenden is zeker een van de snelste oplossingen. Een andere optie is het kiezen van een locatie voor de ceremonie en receptie: Op deze manier kunnen de stoelen die voor de ceremonie gebruikt zijn hergebruikt worden voor de receptie en de bloemen; ook hoeven de verkopers niet van de ene naar de andere plaats te verhuizen en de gasten ook niet, wat jullie tijd en geld bespaart. Als je ervoor kiest de ceremonie te houden op een locatie die niet door de gemeente is goedgekeurd, of als de dominee de ceremonie buiten de kerk niet toestaat, zal de ceremonie alleen symbolisch zijn. Informeer ook bij de relevante mensen in de plaats waarin je geïnteresseerd bent. Een idee voor een informele (ook voor veel gasten), praktische en goedkope receptie? Organiseer een huwelijkspicknick!

Buiten bruiloft picknick - goedkoop trouwen

Prachtige jurken en accessoires op de low budget trouwfeest

Wie zegt dat een trouwjurk geen eenvoudige, elegante witte jurk kan zijn, misschien goedkoop gekocht en dan versierd met stoffen en accessoires? Met een ivoorkleurige jurk uit een chique collectie kun je een eenvoudige trouwjurk maken en daarbij veel geld besparen. Voor bruiden die niet geïnteresseerd zijn in bijgeloof en tradities kan de jurk ook tweedehands of zelfs geleend zijn. Je kunt beslist honderden euro’s besparen door vooraf te kopen!

gebruikte trouwjurk - goedkoop trouwen

Goedkoop trouwen: Huwelijksbudget – Hoeveel gasten?

Het is geen geheim dat het aantal gasten van grote invloed is op de totale kosten van een trouwfeest of bruiloft – goedkoop trouwen. Gebruik een online budgetcalculator om uit te zoeken hoeveel de catering, het hotel- en gastentransport, het aantal huwelijksgunsten en de huwelijksuitnodigingen van invloed zijn op de totale kosten van de receptie. Als je niet veel geld hebt, overweeg dan om een heel kleine en besloten trouwfeest te houden en alleen de naaste familieleden uit te nodigen. Als je het aantal gasten vermindert, kun je ook een kleinere en waarschijnlijk goedkopere locatie kiezen.

Goedkoop catering voor het trouwfeest

Een origineel trouwfeest menu en een alternatieve bruidstaart kunnen de beste oplossing zijn om kosten te besparen zonder iemand teleuro te stellen: Als het menu bestaat uit uitstekende, maar eenvoudige ingrediënten, zullen je gasten waarschijnlijk de truffelrisotto niet missen en de goed bereide ratatouille waarderen. Ook kun je een uitstekende banketbakker inhuren om een prachtig versierde taart voor je te bereiden; als je geld wilt besparen, maar geen smaak, laat dan een kleinere taart klaarstaan om aan te snijden of een neptaart en verberg de taart die werkelijk geserveerd zal worden in de keuken. Een trucje? Als je geld wilt besparen op het versieren van je bruidstaart, gebruik dan geen suikerspinbloemen, maar echte bloemen. Hier kun je zelf pak.

Bruid en bruidegom die bruidstaart vasthouden

Low budget decoratie bij het goedkoop trouwfeest

Er zijn duidelijke en eenvoudige vragen om te stellen aan de bloemist die verantwoordelijk zal zijn voor de decoratie, en het zijn vragen die de totale kosten van de bloemen voor de ceremonie en de receptie kunnen drukken. Vraag bijvoorbeeld om één of hooguit twee soorten bloemen, en alleen in het seizoen: het is geen goed idee om een bos pioenrozen te kiezen, maar niet als je tussen april en juni trouwt om geld te besparen. Stel voor veel planten te gebruiken in plaats van veel bloemen, of de tafel te versieren met fruit en kaarsen, wat een elegante sfeer creëert en minder kost dan snijbloemen. Als je een milieubewust stel bent, kun je de bloemist ook vragen de plek te versieren met bloemen en groenten: Kies enkele zeer nuttige aromatische goedkoop planten als originele trouwhangers en waag je aan een boeket van groenten.

Roségoude trouwringen

Goedkoop trouwen: Hoeveel kost trouwen of een bruiloft?

De kosten van een goedkoop trouwen hangen af van hoeveel je zelf pak. Volgens de statistieken van verschillende onderzoeken over dit onderwerp, die in tal van trouwfeest blogs worden besproken, bedraagt het gemiddelde trouwbudget in Frankrijk tegenwoordig ongeveer 12.000 euro. Natuurlijk is dit slechts een gemiddelde waarde die afhangt van vele criteria (leeftijd van de bruid en bruidegom, regio van het feest, gemiddeld inkomen, etc.). Ook zonder groot budget kun je een heerlijke vakantie organiseren.

Hier is een klein overzicht van hoe een gemiddeld trouwbudget eruit kan zien:

 • Trouwjurk van 500 euro tot 3.000 euro
 • Huur van een feestzaal om te trouwen tussen 400 euro en 1.500 euro
 • Huur van een feesttent of tent van 2.000 euro tot EURO 4.000 euro
 • Huur van een kasteel of pand tussen 3.000 euro en 12.000 euro
 • Pak catering om te trouwen van 5.000 euro tot 10.000 euro
 • Voedselwagen te bestellen 1 000 euro – 3 000 euro
 • DJ en muziek om te trouwen 800 euro 2 000 euro
 • Fotograaf 800 euro – 2 000 euro
 • Notariskosten (huwelijkscontract) om te trouwen 300 euro tot 500 euro
 • Kapsel om te trouwen 150 euro tot 500 euro
 • huwelijksorganisator 500 euro tot 2.500 euro
 • Bruidstaart/ decoratie van 200 euro tot 1000 euro

kostenplanner voor het bruiloft

Low budget bruiloft? Goedkoop trouwen? Spaar niet te veel

Bij het plannen van een low budget bruiloft is het belangrijk om de kosten in de hand te houden, maar ga niet overboord met DIY: Het lijkt misschien als of je geld bespaart door je huwelijksuitnodigingen met de hand te maken, maar soms is dat niet het geval: gepersonaliseerde huwelijksgunsten en zelfgemaakte bruidsmake-up zijn misschien niet de oplossing! Je zult het druk hebben en altijd in tijdnood verkeren. Als je kunt, moet je deze taken toevertrouwen aan ervaren professionals of getalenteerde jonge mensen. Kappers die nog in opleiding zijn, zoeken bijvoorbeeld altijd modellen voor examens en hier kun je een goedkoop bruidskapsel voor je laten toveren. Het is een vergelijkbaar verhaal met cosmetica of schoonheid – vraag bijvoorbeeld eens rond bij cosmeticasalon om aankomende vakmensen te vinden die al hoge kwaliteit bieden, maar nog niet zoveel kosten als de professionals.


Afbeeldingsbronnen:
omslagfoto | © ah – stock.adobe.com
Bruid en bruidegom en geld | © DURIS Guillaume – stock.adobe.com
Buiten picknick | © Anne Ponomarenko – stock.adobe.com
tweedehands trouwjurken | © qwasder1987 – stock.adobe.com
Paar met bruidstaart | © allaeliseeva – stock.adobe.com
budget planner | | © Prostock-studio – stock.adobe.com

«

»