» Naar de winkel

Zoeken op...
TOP
De perfecte dag

Een kleine bruiloft als trend

« Micro Wedding »

Micro-bruiloften zijn helemaal in en zullen de komende jaren waarschijnlijk een onvermijdelijke trend worden. Het idee is hier om de viering klein te houden en toch een gedenkwaardige dag te creëren. We beantwoorden ook de vraag: Wat kost een kleine bruiloft?

Hoe kan je klein trouwen?

Een micro-bruiloft is een kleine bruiloft – een feest met het geringste aantal deelnemers. De bruid en bruidegom, hun bruidsjonkers, een paar vrienden/familieleden, dus uiteindelijk zijn er maar zo’n twintig gasten op de grote dag. Alle traditionele huwelijksregels (jurken, kleine cadeautjes voor de gasten, een mooi versierde tafel, enz.) werden gevolgd, maar op bescheidenere schaal. Een paar kan kiezen voor een micro-bruiloft omdat ze niet de alledaagsheid van een al te traditionele bruiloft met honderd gasten willen meemaken.

kleine bruiloft op het strand

De meest duurzame Micro Wedding en budget

In een tijd waarin de bescherming van het milieu belangrijker is dan ooit, is het gepast om bruiloften te associëren met het woord duurzaamheid. Steeds meer paren willen hun feest zo milieuvriendelijk mogelijk maken. Het hele plannings- en uitvoeringsproces is veel gemakkelijker en milieuvriendelijker dan het concept “minder is meer” geldt. Wat kost een kleine bruiloft? Micro Weddings kunnen kleine budgetten betekenen, maar dat hoeft niet. Een Micro Wedding kan evenveel kosten als een grote bruiloft. Jij beslist hoeveel je bereid bent uit te geven. Maar over het algemeen betekent een kleine receptie minder ruimte, minder eten en drinken, en minder cadeaus voor de gasten. Een doorsnee Wedding kost gemiddeld EUR 20.000, een kleine bruiloft met weinig gasten kost gemiddeld EUR 5.000.

Glas met kleingeld en het opschrift "wedding"

Zelfs met een klein budget: kwaliteit boven kwantiteit

Het eten, de huur, de versieringen, de band – met een kleine groep hoef je geen (of in ieder geval minder) compromissen te sluiten tussen wat je wilt en je budget! Bij grote bruiloften gebeurt het vaak dat je mensen uitnodigt die je maar half of helemaal niet kent om deze of gene gelukkig te maken! Omring je in een kleine groep alleen met degenen die het dichtst bij je staan. In plaats van je te haasten om elke gast te zien, heb je meer tijd om echt van elke persoon te genieten en meer tijd om samen door te brengen. Je krijgt de gelegenheid om met elk van je gasten speciale herinneringen te creëren. Als je de uitnodigingen beperkt tot de belangrijkste mensen in je leven, zul je je comfortabeler voelen bij het kiezen van wat je wilt.

Bruidspaar met gasten

Locatie – Vind de perfecte locatie voor de kleine bruiloft

Het plannen van een Micro Wedding vergt niet zoveel organisatie als een traditionele Wedding en is natuurlijk gemakkelijk voor het budget. Omdat er veel minder gasten zijn, wordt alles vereenvoudigd. Een idee voor een intieme bruiloft op kleinere schaal is om de ceremonie te houden in je eigen tuin of in de tuin van een familielid. Zo hoef je geen huur te betalen en blijf je in je vertrouwde omgeving. Dit maakt de viering persoonlijker, intiemer en intenser. Trouw, indien mogelijk, in de lente als je tuin in bloei staat. Als je echter besluit om in je tuin klein te trouwen, heb je een plan B nodig voor het geval het weer op de dag van het huwelijk niet meewerkt. Je zult ook moeten zorgen voor praktische zaken als toegang tot de keuken voor de cateraar, lawaai voor de buren, enz.

trouwringen in geelgoud

Een enorm kasteel met een luxe ontvangsthal kan worden vervangen door een prachtig huis dat online wordt gehuurd. Zoals altijd is het belangrijk om aan de logistiek te denken, zodat de gasten de auto na de avond niet hoeven terug te brengen. En natuurlijk moet je ervoor zorgen dat alles veilig is als er kinderen aanwezig zijn (pas bijvoorbeeld op voor rivieren en meren). We raden je aan een fotograaf in te huren en iemand die de muziek verzorgt. Je hebt geen leger mensen nodig om hapjes te serveren op de huwelijksreceptie. We raden je echter aan contact op te nemen met de cateraar. Maar niet als iemand die je kent zeer gemotiveerd is om alles zelf te doen, wat enige organisatie vereist.

huwelijksfotograaf - kleine bruiloft

Locatie – De zuinige decoratie

Net als bij de uitnodigingen kun je de meeste decoratie zelf ontwerpen. Deze decoratie maakt het gesprek persoonlijker, intiemer en liefdevoller. Een handgeschreven menu, boeketjes met zelfgeplukte bloemen, zelfgemaakte kaarten. Aarzel niet, vraag vrienden om te helpen en organiseer een huwelijksfeest. Voor tafelgerei kun je vazen, borden, glazen, enz. huren of aan vrienden vragen om ze te lenen. De mix-and-match decoratie trend is erg in de mode. Het is gemakkelijker om een kamer te overspoelen met een zee van bloemen dan een grote. Boeketten met wilde bloemen staan bovenaan de trendlijst. Als je van kleuren houdt, kun je je eigen boeketten ontwerpen, waarbij je verschillende soorten en tinten mengt. Ook kransen van gedroogde decoratie-bloemen en indrukwekkende bloemeninstallaties zijn nog steeds erg populair.

Do it Youself bruiloft decoratie

Het menu op de Micro Wedding en je buffet

Hoe minder gasten je hoeft te verzorgen, hoe meer je kunt investeren in de kwaliteit van je menu. Voor grote bruiloften kiezen veel paren voor een buffet. Zo kun je grote hoeveelheden serveren tegen lage kosten. In een intieme setting kun je het buffet direct op tafel zetten of kiezen voor een menu dat door een ober wordt geserveerd.

Bruiloft buffet

Heeft de kleine bruiloft nadelen?

Het moeilijkste deel van een Micro Wedding is de gastenlijst. Hoe krijg je het voor elkaar om niet iedereen uit te nodigen zonder iemand te beledigen? Hoe krijg je het voor elkaar om niet iedereen uit te nodigen? Om deze vragen te beantwoorden moet je bedenken wie je echt wilt zien op de dag dat je je liefde met je soulmate bezegelt. Je hoeft niet je collega’s van het werk, de nieuwe vriend van je nicht of de verre neef die je al tien jaar niet hebt gezien uit te nodigen. Om de gastenlijst te beperken moet je je ouders of vrienden er niet bij betrekken. Iedereen zal er zijn eigen mening over hebben. Het is het beste om naar jezelf en je wensen te luisteren. Familiedruk kan je doen twijfelen over je keuze, vooral als je ouders erg traditioneel zijn. Verlies niet uit het oog dat het jullie huwelijk is en niet die van iemand anders. Let op: informeer je gasten zo vroeg mogelijk! Als het een kleine bruiloft is, kan het een gevaar zijn als sommige gasten niet beschikbaar zijn. Voor een burgerlijk huwelijk moet je eerst de getuigen bevestigen.


Afbeeldingsbronnen:
Omslagfoto | © Halfpoint – stock.adobe.com
Trouwen op het strand | © Gail Johnson – stock.adobe.com
Glas met wisselgeld | © nutcd32 – stock.adobe.com
Bruid en bruidegom en gasten | © Jacob Lund – stock.adobe.com
Huwelijksfotograaf | © vectorfusionart – stock.adobe.com
Decoratie van glazen met bloemen | © IVASHstudio – stock.adobe.com
Bruiloft buffet | © volff – stock.adobe.com

«

»